Latifah Benlamchich ruilt sp.a voor SOS-2012 Sint-Niklaas.

OCMW-raadslid Latifah Benlamchich (34) verlaat sp.a en kiest voor SOS-2012. Dat maakte de vrouw donderdag bekend. “Nadat het progressieve kartel was opgeblazen, moest ik zoals veel progressieven een keuze maken”, motiveerde Benlamchich haar beslissing. “Ik heb de afgelopen jaren in de OCMW-raad erg goed kunnen samenwerken met Ali Salhi (voorzitter SOS-2012, red.), en ook tijdens de verkiezingen van 2009 kon ik het binnen het kartel goed vinden met Wouter Van Bellingen.

Ik ben sp.a dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen, maar de programmapunten die voor mij het belangrijkste zijn, vind ik het sterkst terug bij SOS-2012. Deze beweging geeft iedereen kansen ongeacht ras, geslacht of leeftijd. Hier doet men op democratische wijze aan politiek.”

Latifah Benlamchich nam in 2006 voor de eerste keer deel aan de verkiezingen.

Ze zetelt nu tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober als onafhankelijke in de OCMW-Raad.

SOS-2012 werd enkele weken geleden door sp.a en Groen uit het progressief kartel gezet. Volgens schepen Wouter Van Bellingen is de interesse voor SOS-2012 sindsdien alleen maar toegenomen. “Volgende week stellen we nog een hele ploeg nieuwe mensen voor”, belooft hij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s