Wouter Van Bellingen wordt partner bij C-lever.org en gedelegeerd bestuurder bij de private stichting 2ID Foundation.

Donderdag 29 juli 2021 — Brussel – Impactonderneming C-lever.org kent sinds de oprichting in 2017 een stevige groei en is klaar voor nieuwe stappen. Sociaal innovator en oud-politicus Wouter Van Bellingen komt aan boord als partner om samen met oprichter en managing partner Patrick Stoop en andere partners de verdere uitbouw mee vorm te geven.

C-lever.org is een Belgische, impactonderneming gedreven door een internationaal netwerk van toegewijde professionals, die werken aan inclusieve ontwikkeling op organisatorisch, institutioneel, sociaal-economisch, cultureel en ecologisch niveau.  Als gevestigde waarde met een diverse en zowel Belgische als internationale klantenportefeuille – met onder meer EU, UN, OECD, Enabel, GIZ, AFD, Vlaams Parlement, FIRM, Beyond Chocolate, GISCO, vele ngo’s, enz. – verwierf C-lever.org ondertussen een stevige positie in de markt.   Vanuit een faciliterend platform levert C-lever.org sociaal innovatieve oplossingen die zowel haar klanten als de gemeenschappen waarmee ze werkt ten goede komt en herinvesteert zij 60% van haar nettowinst ter ondersteuning van empowerende en duurzame initiatieven.

Patrick Stoop, oprichter & managing partner C-Lever.org: “We willen verder groeien, maar we wel binnen onze waarden en manier van werken en steeds gericht op het fungeren als hefboom voor inclusieve en duurzame ontwikkeling.  Om meer te kunnen bijdragen tot positieve impact willen we de basis van onze onderneming steviger maken. Steeds meer ondernemingen, organisaties en overheden zien de meerwaarde van inclusieve diversiteit en van het gericht werk maken van positieve impact voor mensen en voor het milieu; dit is nog versterkt sinds de coronacrisis. Met Wouter Van Bellingen halen we nu een strateeg aan boord die ons kan bijstaan om een breed en inclusief antwoord te bieden op deze stijgende vraag. Ik ken Wouter via zijn engagement bij ENAR (European Network Against Racism) en zie veel muziek in onze complementariteit. De ervaring van Wouter past ook in onze ambitie om onze dienstverlening qua interim management en begeleiding van verandering en transitie verder uit te bouwen.  We staan voor interessante tijden bij C-lever.org.”

Wouter Van Bellingen werd bekend als schepen in Sint-Niklaas, de eerste zwarte schepen van Vlaanderen. Na de politiek was hij eventjes sociaal ondernemer. Vervolgens werd hij directeur van Minderhedenforum vzw en directeur van Integratiepact vzw wat leidde tot de nieuwe netwerkorganisatie LEVL van de Vlaamse Overheid.  Sinds april ‘2021 heeft hij zijn eigen netwerkbedrijf 2plus.

Wouter Van Bellingen, partner C-lever.org en gedelegeerd bestuurder 2ID foundation: “Toen ik Patrick mijn toekomstplannen vertelde als netwerkbedrijf, nodigde hij mij uit om mijn plannen uit te bouwen binnen C-lever.org. Met C-lever.org heeft Patrick een onderneming gebouwd die dezelfde waarden deelt als ik. En ik kijk ernaar uit om samen met hem het international netwerk van professionals C-lever.org verder uit te bouwen. Naast het opzetten van een businessunit ID (Inclusieve Diversiteit) is een volgende stap het opstarten van de private stichting 2ID foundation die als ruggengraatorganisatie zal fungeren voor het beheren van onze sociale projecten. Er is bijzonder veel potentieel en gezonde ambitie. C-lever.org heeft hiervoor het juiste internationaal netwerk van sterke professionals met een bruisende mix van ervaring en jonge goesting.

Patrick Stoop, oprichter & managing partner C-Lever.org:

Met de twee private stichtingen die wij oprichten, “2ID Foundation” en “Social Value Belgium”, verbreden wij onze capaciteit om in synergie met andere initiatieven bij te dragen tot een succesvolle inclusieve diversiteit en duurzaamheid in economie en samenleving. Het non-profit karakter van de stichtingen laat ons toe om initiatieven te ontwikkelen in synergie met wat wij als impactonderneming met eigen middelen kunnen. Daarnaast kunnen we ook bijkomende financiering aantrekken.

Wouter Van Bellingen, partner C-lever.org en gedelegeerd bestuurder 2ID foundation:

Eén van de eerste initiatieven van 2ID foundation is het opstarten van een talentpool van hoogopgeleide jongeren van migratie-achtergrond en hoogopgeleide nieuwkomers.  Nu onze economie terug op het niveau is van voor de coronacrisis, is de “War for talent” terug van niet weggeweest. De paradox is dat net deze twee doelgroepen het uitzonderlijk zwaar hebben op onze arbeidsmarkt.  Zo duurt het voor hoogopgeleide jongeren met migratie-achtergrond dubbel zolang om een job te vinden die matcht met hun opleiding. Daarnaast vinden ondernemingen, organisaties en overheden niet altijd de juiste profielen.

Voor nieuwkomers is er dan weer een probleem van diploma-gelijkschakeling en een gebrek voor duurzame opwaartse loopbaan. De verhalen van de taxi-chauffeur met een ingenieurdiploma of de poetshulp met een doktersdiploma uit het land van herkomst zijn legio.  Voor mij persoonlijk is de aanleiding het tragisch verhaal van Sandia Dia, de student die overleed bij een doopceremonie van de studentenvereniging Reuzegom.  In zijn zoektocht naar een netwerk voor hoogopgeleide jongeren dacht hij dit te vinden bij Reuzengom.  Met onze talentpool willen we een netwerk creeëren waarbinnen we hoogopgeleide jongeren (met migratie-achtergrond) en nieuwkomers kunnen begeleiden en waar zij elkaar duurzaam versterken.

Patrick Stoop, oprichter & managing partner C-Lever.org:

Wij zijn inderdaad overtuigd dat succesvolle carrières van hoogopgeleide jongeren met een migratie-achtergrond cruciaal zijn om extra rolmodellen te creëren en zo hun zusjes en broertjes, neefjes en nichtjes te tonen en te overtuigen dat investeren in je eigen opleiding en competentieontwikkeling wel degelijk loont.

Aangezien we met 2ID foundation sterk geloven in samenwerkingen en partnerschappen willen dit niet alleen doen. Maar samen met partnerorganisaties actief op het vlak van jongeren, studenten en nieuwkomers, maar ook met de nieuwe netwerkorganisatie van de Vlaamse Overheid (LEVL), onderwijsinstellingen, werkgeverfederaties etc. We willen de draad opnemen, waar zij soms noodgedwongen moeten lossen.  Innovatieve, duurzame oplossingen moet je immers aanbieden in een netwerk en in partnerschap. Dat was vroeger zo, is vandaag zo en zal ook in de toekomst  nog steeds zo zijn. Dit is een traditie die we koesteren.

Blijf op de hoogte van de C-lever.org via onze website en onze social mediakanalen:  Linkedin 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s