Stationsstraat wordt definitief verkeersvrij.

Het heeft lang geduurd vooraleer er duidelijkheid kwam, maar nu heeft het stadsbestuur de knoop doorgehakt. De Stationsstraat wordt vanaf zaterdag 21 december autovrij. Tot die datum zal dat al elke zaterdag en zondag het geval zijn.

Tien dagen vóór de opening van de nieuwe Stationsstraat is er een beslissing genomen over het verkeersstatuut van de winkelstraat. ‘Vanaf de officiële opening op 4, 5 en 6 oktober wordt de Stationsstraat elke zaterdag en zondag autovrij’, bevestigt schepen van Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). Vanaf zaterdag 21 december krijgt de straat het statuut van voetgangerszone. Vanaf dat ogenblik is de toegang enkel nog toegestaan voor vergunninghouders en wordt er in een tijdsframe voorzien waarin laden en lossen toegestaan is.’

‘Met de invoering van dit nieuw verkeersstatuut willen wij met het stadsbestuur een einde maken aan de onduidelijkheid en de vele speculaties die dat tot gevolg had’, zegt burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). Tegelijk willen we de winkelbeleving in de straat verbeteren voor de klanten. De Handelaars en potentiële investeerders krijgen daardoor ook de kans om een correcte inschatting te maken te maken van de eventuele engagementen die zij aangaan in de stad.’

Zowel de burgemeester als de aanwezige schepenen Hanssens, Geerts (SP.A) en De Meester (Groen) geven toe dat ze de uiteindelijke beslissing zelf genomen hebben zonder overleg met de handelaars.

Woordbreuk

‘Wij hebben gekozen voor de resolute aanpak, want hoe meer gespreksgroepen, commissies en overlegorganen er zijn hoe meer verschillende meningen er op tafel komen en hoe meer onontwarbaar het probleem wordt’.

Ondertussen regent het reacties: Jos De Meyer (CD&V) spreekt van woordbreuk en verwijst naar afspraken van september 2010, waar bepaald werd dat slecht één derde van de straat autovrij zou worden en dat enkel op zaterdag.

Wouter Van Bellingen van SOS 2012, is dan weer verheugd en ziet dit de bekroning van een strijd die hij en zijn partij al vele jaren voert.

Jong VLD is radicaal tegen. SP.A en Groen zijn opgetogen.  Jong Groen is blij, en N-VA ziet de toekomst van de straat erg rooskleurig in.  En zo heeft iedereen zijn eigen kleine waarheid over de nieuwe Stationsstraat.’

PVL,  Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s