Kazernestraat krijgt speel- en ontmoetingsruimte Sint-Niklaas.

Het project ‘een speelspot aan de Kazernestraat’ heeft groen licht gekregen van het stadsbestuur. Een ontwerpbureau moet de groenzone tussen de Mechelen-Terneuzenwegel en de Kazernestraat aanpakken.

“Eens het ontwerpbureau is aangesteld, willen we een sterk en creatief totaalontwerp bekomen, aangepast aan de omgeving en de draagkracht van het terrein”, zegt schepen van Jeugd Wouter van Bellingen (SOS 2012). “Dankzij de uitbreiding van de Clementwijk kan de volledige Mechelen-Terneuzenwegel op lange termijn veranderen in een belevingsvol landschapslint en groene verbindingsas. Passageplekken als deze aan de Kazernestraat moeten we dus in de verf zetten.”

Het ontwerp en de uitvoering zijn samen goed voor een investering van 60.000 euro. Het stadsbestuur schreef ook voor het eerst een luik inspraak in de aanbestedingsvoorwaarden in. De opdrachthouder is zo verplicht het voorontwerp dit najaar tussentijds bij de buurtbewoners af te toetsen. Bedoeling is dat de werken voor het einde van het jaar kunnen starten zodat het terrein tegen de paasvakantie speelklaar is.

Speelweefsel

Het project kadert in het actieplan speelweefsel, dat kiest voor de inrichting van nieuwe plekken voor kinderen en jongeren. “De analyse van het bestaande speelweefsel stipte verschillende stadswijken aan als speelkansarm. De uitdaging bestaat er dan ook in om deze wijken te injecteren met afdoende speelkansen. Vaak betekent dat in de eerste plaats voldoende, goed ingerichte, open ruimte voorzien”, stelt Van Bellingen. “Voor de Gazometerwijk en de Driekoningenwijk vormt de groene ruimte aan de fietswegel op korte termijn alvast een opportuniteit om aan speel- en ontmoetingsruimte te winnen.”

 SOPY, GVA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s