Commotie rond magenta fietsen in straatbeeld Sint-Niklaas.

De fietscampagne die Wouter Van Bellingen (SOS 2012) vorige week op gang schoot, doet stof opwaaien. De fietsen zouden op sommige plaatsen voor overlast zorgen. Van Bellingen voelt zich geviseerd. Volgens burgemeester Christel Geerts (sp.a) is er niks aan de hand.

Vorige week schoot SOS2012 haar kiescampagne op gang door magenta fietsen te lanceren in het straatbeeld.

Leden en sympathisanten rijden voortaan met een lilla fiets. Op die manier willen ze van het fietsbeleid een strijdpunt maken voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Maar volgens boegbeeld Wouter Van Bellingen (SOS 2012) is dat niet naar ieders zin. “Groot was mijn verbazing toen ik te horen kreeg dat onze fietsen niet reglementair in het straatbeeld verschijnen. Er zijn nu iets meer dan 20 magenta fietsen in omloop. Het is normaal dat mensen zich verplaatsen, waardoor de fietsen overal opduiken. Dat is juist onze bedoeling. De fietsen staan geparkeerd en zijn vastgemaakt. Alles gebeurt zoals het moet”, aldus de schepen.

Volgens burgemeester Christel Geerts (sp.a) gaat het om een storm in een glas water. “Gisteren kreeg ik telefoon van buurtbewoners dat er op het Regentieplein magenta fietsen op de rijbaan lagen. Om de veiligheid niet in het gedrang te brengen, moesten die daar weggehaald worden.

Maar verder zijn er naar mijn weten geen discussies over gevoerd”, aldus de burgemeester. “Wouter Van Bellingen verzekerde me dat alles volgens de regels gebeurt, dus ik begrijp de commotie niet.”

HVL,GVA

3 gedachten over “Commotie rond magenta fietsen in straatbeeld Sint-Niklaas.

 1. Persoonlijk vond ik de fietsen hier ook wel een beetje in de weg staan vorige week op de hoek van de Moerlandstraat en de Parklaan. Daar staat één van de welbekende reclamepanelen die eigenlijk in het midden van het voetpad staat en de voetgangersweg dus in twee deelt. Soms is het al voetganger handig (omdat er bijvoorbeeld andere voetgangers zijn, mensen staan te wachten om over te steken,…) om het stukje tussen het reclamepaneel en het hekken van het park te nemen, vorige week stonden hier echter een heleboel fietsen (die overigens niet waren vast gemaakt en me er ook niet meer echt berijdbaar uitzagen).
  Ze zijn sinds eind vorige week/begin deze week terug verdwenen, dus heel lang heeft mijn verzuchting niet geduurd (en het ging tenslotte maar om een hele kleine ergernis hoor, zeker in vergelijking met die van de Stationstraat…)

  Ik ben hoe dan ook blij dat jullie van Sint-Niklaas een fietsstad (en hopelijk meteen ook een voetgangersstad) willen maken! 😉

  1. Beste Froy,
   Bedankt voor uw reactie. Blijkbaar hadden personen de fietsen op een hoopje gegooid. We hebben zo snel mogelijk proberen veranderen. Sorry voor de overlast. We willen Sint-Niklaas inrichten volgens het STOP-principe (zoveel mogelijk Stappen, Trappen (fiets),
   het Openbaar en collectief vervoer gebruiken, en daarna pas de Personenwagen inzetten. ) En Yes We Can.

   1. Hoe dan ook vind ik het wel een originele campagne de fietsen! 😉
    Dat het jullie bedoelingen is om Sint-Niklaas te willen herinrichten naar het STOP-principe kan ik alleen maar toejuichen. Ik ben als 22-jarige student nog steeds om de 2 weken op “weekend” bij de mama (kind van gescheiden ouders) en sinds de aanpassing van de busuren is het werkelijk schrijnend, jongeren zijn aangewezen op ouders, vrienden met auto’s of taxi’s om op zaterdagavond naar de cinema te gaan of om bijvoorbeeld een stapje te gaan zetten in de stad… En dat is best jammer, en hopelijk kan de volgende burgemeester en zijn college daar terug wat aan veranderen…
    Maar sowieso ben ik een voorstander voor het stappen en trappen binnen de stad, want ook ik wandel dagelijks enkele kilometers door de binnenstad! 😉

    Succes alleszins bij de campagne en de verkiezingen! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s