Zeescouts krijgen nieuwe thuishaven aan De Ster.

De zeescoutsgroep Mercator Waasland krijgt een nieuwe thuishaven aan recreatiedomein De Ster. De scoutsgroep is al sinds 2001 op zoek naar een oplossing voor haar huisvestingsprobleem. Jarenlang verhuisde de jeugdbeweging met haar zestig leden van het ene tijdelijke lokaal naar de volgende noodoplossing.

Een nieuw gebouw aan de Lange Rekstraat, vlakbij De Ster, moet een oplossing bieden. De stad heeft de bouwvergunning inmiddels goedgekeurd. “Deze zeescoutsgroep is uniek in het Waasland. De dichtstbijzijnde zeescoutsgroepen bevinden zich in Antwerpen en Gent. We willen dit jeugdwerkinitiatief daarom steunen”, stelt jeugdschepen Wouter Van Bellingen (SOS 2012). “Jarenlang hebben ze een tijdelijke oplossing gekregen om hun boten te stallen op het recreatiedomein en later in containers op het verblijfscentrum Heywijck. Twee jaar geleden kregen de scouts het recht van opstal voor een perceel grond aan de Beeldstraat en de Lange Rekstraat voor een periode van veertig jaar. Er is hard gewerkt aan hun nieuwbouwproject, dat nu kan starten.”

85.000 euro

Het bouwproject voorziet in de noden op korte termijn. In een eerste fase wordt het terrein verhard en komt er een eerste gebouw van 80 vierkante meter oppervlakte met toiletten en polyvalente ruimte. Daarna komt er een overkapping waaronder de boten een schuilplaats kunnen vinden tijdens de winter. De scoutsgroep beschikt over een eigen vermogen van 20.000 euro, maar het totale bouwproject wordt geschat op 85.000 euro. De scouts kloppen daarom bij de stad aan voor een nieuwbouwsubsidie van 50.000 euro en een renteloze lening van 15.000.

JVS, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s