Vogelbescherming werkt Sint-Niklaas aan educatief parcours.

De Vogelbescherming Vlaanderen zit vanaf nu in het stadspark van Sint-Niklaas.Scholen en natuurliefhebbers kunnen er terecht voor educatief materiaal en informatie.

Met de nieuwe locatie in het Romain De Vidtspark, een stijgend ledenaantal en extra medewerkers, is de uitvalsbasis van de Vogelbescherming Vlaanderen in Sint-Niklaas uit haar voegen aan het barsten. “Ik blijf schepen Wouter Van Bellingen eeuwig dankbaar dat hij mij die zondagnamiddag met de fiets liet stoppen”, stak directeur Jan Rodts vrolijk van wal. “De schepen vroeg me of ik interesse had om met onze vereniging naar het Koetshuis in het stadspark, dat al een tijdje leegstond, te verhuizen. Na overleg besloten we unaniem om het voorstel te aanvaarden en met de renovatie te starten.” Nog geen zes maanden later, in het najaar van 2011, namen de medewerkers van Vogelbescherming Vlaanderen hun intrek in hun nieuwe stek. Naast de administratieve functie is het de bedoeling om hier in de nabije toekomst een educatief parcours voor scholen aan te leggen.

Bij mooi weer is het hier zalig toeven.Tijdens het schooljaar komen veel studenten tijdens hun middagpauze genieten van de rust en de natuur. Met het zomerse weer kwamen hier ook heel wat jonge mensen picknicken. Ik kan ze geen ongelijk geven”, lacht Rodts. Ook voorzitter André Verstraeten is in zijn nopjes. “Sint-Niklaas heeft er alweer een attractie bij. Het is ongelooflijk hoe we de laatste jaren geëvolueerd zijn. Een halve eeuw geleden was er nog geen sprake van bescherming van fauna en flora. De natuur leek onuitputtelijk. Intussen weten we beter en zijn steeds meer mensen zich bewust van de kwetsbaarheid van onze planeet. Ik ben dan ook trots op onze medewerkers en vrijwilligers. Zij hebben pionierswerk verricht. Zonder hen stonden we niet waar we nu staan.” “Ik kan onze mensen alleen maar aanmoedigen om op deze manier verder te doen, want we zijn zonder twijfel een vijfsterrenvereniging. Het is onze ambitie om in de toekomst te blijven schitteren”, laat voorzitter André Verstraeten weten.

Scholen

Niet onbelangrijk is ook het  educatieve luik. Naast het contact met scholen, kunnen geïnteresseerden in de winkel terecht voor informatie en vinden natuurliefhebbers in de winkel heel wat tijdschriften. Hebt u een gewonde vogel, dan heeft het geen zin om met het dier naar het stadspark te gaan. Alleen de Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren die aangesloten zijn bij Vogelbescherming Vlaanderen kunnen u in dat geval helpen. Voor het Waasland is dat VOC Kieldrecht in de Kreek 52.

Vogelbescherming Vlaanderen, Parklaan, open van maandag tot vrijdag, telkens van 9 tot 12.30u en van 13.30 tot 17u.

JDV, GVA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s