Jongeren op zoek naar meer speelruimte

De Sint-Niklase jeugddienst is met een groep jongeren op de fiets gesprongen, op zoek naar speelruimte in de stad.

De voorbije jaren verdubbelde het aantal openbare speelterreintjes al tot 34, maar toch blijken er nog stadswijken te zijn waar kinderen weinig tot geen speelruimte vinden.

“Vooral in het noordelijke deel van de stad”, schetst jeugdschepen Wouter Van Bellingen (SOS-2012). “Omdat jongeren zelf een duidelijke mening hebben over wat er nodig is in hun buurt, namen we hen mee op een fietstocht. Ze kunnen zelf ideeën of knelpunten signaleren. Met de bagage die we uit deze inspraakmomenten halen, gaan we de komende maanden een ‘actieplan speelweefsel’ opmaken.” Eén van de ideeën is om langs het fietspad tussen Sint-Niklaas en Hulst, waar de Clementwijk zich verder zal ontwikkelen, een reeks speelpleintjes en rustpunten te maken.”Een andere uitdaging is de buurt rond de Gasmeterstraat, die echt een ‘speel-kansarme’ wijk is.”

In de eerste week van mei worden in verschillende scholen in speelkansarme buurten klas-sessies rond speelruimte georganiseerd. En de stedelijke jeugdraad heeft zelfs een heuse ‘denktank speelweefsel’ in het leven geroepen. De uiteindelijke bedoeling is dat er in de toekomst voor alle kinderen en jongeren een publiek toegankelijke open speelruimte met een speel- of sporttoestel is, binnen 400 meter loopafstand. Daarvoor werkt de stad samen met de vzw Kind en Samenleving. Alle negentien wijken in Sint-Niklaas zullen worden geëvalueerd.

JVS, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s