Bedrijfsleiders niet naar China.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een missie met een tiental Wase bedrijfsleiders naar het Chinese Suqian is afgelast. In de plaats komt een Chinese delegatie binnenkort wel naar het Waasland om de komst van een groot distributiecentrum te bespreken.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas heeft een officiële verontschuldiging gestuurd naar de burgemeester van Suqian voor de annulatie van de missie. “Het bleek voor onze bedrijfsleiders niet het beste moment om naar China af te zakken. Oorzaak is de economisch moeilijke situatie in ons land”, zegt schepen voor Internationale betrekkingen Wouter Van Bellingen (SOS-2012).

De stad en Interwaas hebben nu de Chinese delegatie uitgenodigd om de gesprekken hier te voeren. De Chinezen zijn op zoek naar een locatie voor een Europees distributiecentrum voor sake en lieten hun oog op onze regio vallen. In oktober 2008 verbleef een Wase delegatie al eens drie dagen in Suqian. Het jaar daarop bracht een delegatie van Suqian een tegenbezoek aan Sint-Niklaas, het Waasland en de Waaslandhaven. Suqian is een stad van meer dan 100.000 inwoners tussen Peking en Shanghai.

JVS, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s