Aanleg gedenkbos van start op Heimolen.

Er worden flink wat bomen geplant in Sint-Niklaas. Dinsdag was het de beurt aan het nieuwe gedenkbos op de stedelijke parkbegraafplaats Heimolen. Een hele week lang plaatsen leerlingen van het land- & tuinbouwcentrum Isidorus (Sint-Niklaas) 7000stuks plantgoed en 200bomen op de begraafplaats.

‘Het is de bedoeling dat in een eerste fase 10.000 mensen kunnen worden begraven in het gedenkbos’, zegt schepen van Begraafplaatsen Wouter Van Bellingen (SOS-2012).

 ‘Midden in het begraafbos wordt er ook een nieuwe asweide voorzien. Op dit moment worden al meer dan 60procent van de overledenen gecremeerd en verstrooid of in een urne begraven. De begraafplaatsen van Sint-Niklaas beschikken dan ook allemaal over verschillende perken, een aantal columbaria, urnenvelden en uiteraard een asweide. Op het begraafpark Heimolen kan een urne sinds enkele jaren bijgezet worden in een urnenheuvel. Deze heuvel is uniek qua begroeiing en opbouw, en zorgt voor een natuurlijke laatste rustplaats’, benadrukt de schepen.

‘Wie vandaag voorbij dit begraafpark rijdt, merkt dat het populierenbos gerooid werd. Dit kunstmatig aangelegd bos maakt plaats voor een gedenkbos. Hier kunnen in de nabije toekomst rondom bomen, ecologisch afbreekbare urnen begraven worden. In het gedenkbos zal de klemtoon dan ook vooral liggen op ecologie, natuur, rust en sereniteit’, besluit Wouter Van Bellingen.

sl, Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s