Studenten planten bomen

 

Studenten van de opleiding Agro- en Biotechnologie van KaHo Sint-Lieven zijn deze week in de weer op het domein van het verblijfscentrum Heywijck in de Lange Rekstraat, vlak naast recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas. Ze planten er boompjes om het domein te verfraaien.

Heywijck wordt verhuurd aan verenigingen voor kampen, opleidingen en vormingen. De voorbije jaren zijn er al heel wat aanpassingen gebeurd aan het verblijfscentrum. Nu komt de buitenaanleg aan bod, met een nieuwe verharding op de oprijlaan en een nieuwe tuin. Alles samen kost het project 25.000 euro, waarvan Toerisme Vlaanderen 40 procent betaalt.

 

In de hangar van het hoofdgebouw zijn nieuwe ruimtes ingericht voor groepen en er werd ook aan de toegankelijkheid gedacht van rolstoelgebruikers. Die werken kostten 78.500 euro. Daarvoor werden nog het dak van de villa Heywijck en de keuken onder handen genomen, goed voor 86.000 euro. “Heywijck is erkend als jeugdverblijfscentrum door Toerisme Vlaanderen, waardoor we op heel wat subsidies kunnen rekenen. Dit is een heel aantrekkelijk domein, dat voor 88 procent wordt verhuurd aan jeugdgroepen”, aldus schepen Wouter Van Bellingen (SOS-2012).

 In de villa kunnen negentien mensen overnachten. In het hoofdgebouw is plaats voor 40 mensen. In de toekomst komen ook de sanitaire ruimtes aan bod en wordt bekeken of er een aparte toegang naar recreatiedomein De Ster mogelijk is.

JVS, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s