SOS 2012 wil weer in Progressief Kartel.

SOS 2012 is geschrokken van de beslissing van SP.A en Groen om het Progressief Kartel met drie op te blazen. De partij van schepen Wouter Van Bellingen en voorzitter Ali Salhi reikt echter de hand om de brokken te lijmen.

Tijdens een persconferentie kondigden SP.A en Groen aan dat ze het kartel met SOS 2012 opblazen, zo’n acht maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het Progressief Kartel zal voortaan alleen uit SP.A en Groen bestaan. SOS 2012 voelt zich buitenspel gezet.

‘Ik was erg verrast door de beslissing van SP.A en Groen om het kartel op te blazen’, zegt Ali Salhi, voorzitter van SOS 2012.

‘Het Progressief Project en de bevolking van Sint-Niklaas zijn hier het slachtoffer van. Wij zijn niet de makkelijkste mensen om mee samen te werken, maar in ieder kartel zijn er al eens strubbelingen. We zijn geschokt door de onwaarheden die zijn verspreid. In oktober, toen het kartel met drie werd voorgesteld, is gezamenlijk gezegd dat er geen hiërarchie bestond tussen de drie eersten op de kartellijst. Precies dat verwijt men ons nu.’

Ook schepen van Jeugd Wouter Van Bellingen is er niet goed van. ‘Heel wat mensen binnen onze partij zijn erg geschrokken’, geeft Van Bellingen toe.

‘Niemand heeft baat bij het opblazen van het Progressief Kartel. Wij steken dan ook de hand uit om onze plaats weer in te nemen in het kartel met SP.A en Groen. We vermoeden dat rekenkunde en persoonlijke politieke ambitie tot de foute beslissing hebben geleid. We blijven echter volhouden en geloven in een democratische, open partijwerking. Met onze partijtop of structuur is niets fout.’

Hoe het verder moet, is voorlopig onduidelijk.

SOS 2012 had voor de beruchte persconferentie een afspraak om met Groen en SP.A te overleggen. Die afspraak was gisteren op de middag nog niet afgezegd, volgens SOS 2012.

Uitgestoken hand

‘Dit weekend willen we duidelijkheid’, zeggen Salhi en Van Bellingen. ‘Met een aparte lijst naar de kiezer trekken komt nu nog niet ter sprake. Als onze uitgestoken hand geweigerd wordt door Groen en SP.A, zien we wel verder.’

SP.A en Groen zijn van plan zaterdag met hun twee te vergaderen. ‘Ik laat me nu niet uit over de uitgestoken hand van SOS 2012’, zegt SP.A-boegbeeld Freddy Willockx, die de breuk in het kartel aankondigde.

‘Ik denk niet dat het haalbaar is om SOS 2012 weer in het Progressief Kartel op te nemen. Het overleg van zaterdag zal plaatsvinden tussen SP.A en Groen zonder SOS 2012. Ik vind het eigenaardig dat via de media de hand wordt gereikt door SOS 2012. Ze moeten dat persoonlijk doen. Het is makkelijk de sfeer maandenlang te verpesten en dan op je knieën terug te keren naar de schaapsstal. Het besluit om SOS 2012 uit het kartel te zetten is overigens een doordachte beslissing van de besturen van SP.A en Groen.

SL, Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s