Unanieme reactie van het dagelijks bestuur van SOS 2012, na de persconferentie en persmededeling van sp.a en Groen d.d. 01-02-2012

Op 01-02-2012 besliste Groen gevolgd door sp.a om het kartel met SOS 2012 éénzijdig op te zeggen.  Het belangrijkste slachtoffer van het opblazen van het kartel is het gezamenlijk progressief project. Wat in de voorbije jaren is opgebouwd, wordt nu opgeofferd vanwege een aantal strubbelingen die er in elk huwelijk en elke organisatie zijn.

Er zijn door onze beweging, net zoals door sp.a en Groen een aantal fouten gemaakt. Deze incidenten zijn echter niet van deze aard dat het onmogelijk is om inhoudelijk verder samen te werken.

Als sp.a en Groen in hun persmededeling schrijven: “Dit neemt echter niet weg dat we openingen laten naar onafhankelijke kandidaten, die zich mee willen inzetten voor ons inhoudelijk rood-groen verhaal. We engageren ons om tegen Pasen de versterkte volledige lijst te presenteren.” , kunnen we enkel antwoorden aan onze partners niet te zoeken tegen Pasen wat wij al samen gevonden hadden, nl. SOS 2012 (Sociaal Onafhankelijken Sint-Niklaas).

SOS 2012 heeft een aantal sterke en vernieuwende kandidaten die met volle overtuiging voor een sterk kartel willen gaan. Wij stellen ons constructief op en blijven geloven in het gezamenlijk progressief project voor de inwoners van Sint-Niklaas. Niemand die dit project een warm hart toedraagt, heeft baat bij een versplinterd kartel.

Gedurende 6 jaar heeft de droom van Maurits Coppieters, Norbert De Batselier, Freddy Willockx en Jos Geysels standgehouden in Sint-Niklaas. Een “Sienjaal” dat we volgende 6 jaar even positief en ambitieus willen blijven invullen.

Sint-Niklaas heeft nood aan een warm en sociaal rechtvaardig bestuur met oog voor de noden van alle inwoners. Wij geloven in een transparante bestuurscultuur. Het is duidelijk dat we aan de bevolking van Sint-Niklaas enkel kunnen vertellen dat wij binnen het kartel en het bestuur loyaal zullen blijven verder werken aan het gezamenlijk progressief project.

Namens het dagelijks bestuur van SOS 2012

Mohamed Aattach,  Jimmy De Block, Tim De Brabander,  Edwin Foubert,  Wim Maes,  Ali Salhi,  Wouter Van Bellingen,  Steve Vonck,  Frederik Wittock.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s