SOS 2012 reactie aan progressieve partners sp.a en Groen! na lancering tweede golf kandidaten.

 (verzonden aan de top van sp.a en Groen)

Sint-Niklaas, 29-01-2012

Aan onze progressieve partners Groen en sp.a

SOS 2012 nam de afgelopen maanden de tijd om mensen te zoeken met het juiste profiel om een duurzaam en positief toekomstverhaal voor de stad uit te dragen, als versterking voor de hele progressieve stadslijst. Op donderdag 26-01-2012 werd daarop een tweede golf kandidaten voor de progressieve stadslijst voorgesteld. SOS 2012 is ervan overtuigd dat ze met Wim Maes, Edwin Foubert en Jimmy De Block sterke kandidaten afvaardigt voor de progressieve stadslijst voor de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012.

SOS 2012 wil naar aanleiding van krantenartikels op 27-01-2012 onderstrepen dat geen van de aanwezigen op de persvoorstelling van 26-01-2012 de intentie had eender welke nationale (partij)structuur te beschimpen, wel de drijfveer te duiden waarmee Edwin Foubert en Wim Maes aansluiting vonden bij onze onafhankelijke progressieve politieke beweging.

Gezien zijn bestuurservaring bij Agalev en Groen! tot de laatste lokale verkiezingen van 2006, ziet SOS 2012 in dat ze met Edwin Foubert een kandidaat aanbrengen met een uitgesproken ‘groene’ achtergrond. De hevige reacties vanuit Groen doen de bestuursploeg van SOS 2012 erkennen hierbij een inschattingsfout te hebben gemaakt, ondanks de voorstelling gebeurde volgens de overeengekomen kartelafspraken. De communicatie m.b.t. zijn bekendmaking kon omzichtiger. SOS 2012 blijft ervan overtuigd dat de ervaring en dossierkennis van Edwin Foubert een waardevolle aanvulling en versterking van de progressieve stadslijst betekenen.

Binnenkort hopen wij nog een aantal sterke vrouwelijke kandidaten aan jullie te kunnen voorstellen evenals Steve Vonck die graag mee onze gezamenlijke idealen wil ondersteunen. Wat deze namen betreft, willen wij jullie opnieuw voorafgaandelijk inlichten zodat verraste reacties uitgesloten zijn en wij ons met zijn allen ten volle naar oktober 2012 kunnen richten.

Op maandag 19-09-2011 stemde de algemene bestuursvergadering van SOS 2012 immers unaniem in met het principe om met één progressieve lijst, samen met Groen en SP.a, naar de kiezer te trekken. SOS 2012 wenst met dit schrijven opnieuw te benadrukken dat zulk een progressieve lijst de beste manier is om de vele uitdagingen in onze stad aan te pakken. De open en constructieve sfeer binnen de inhoudelijke werkgroepen, waar samen aan de fundamenten voor de toekomst wordt geschreven, versterkt alvast deze opstelling.

SOS 2012 wil de komende maanden met alle progressieve partners op alle niveaus verder werk maken van een intensieve samenwerking, gesteund op frequent overleg met alle partners. Zo presenteren we ons samen met de sterkst mogelijke ploeg aan de kiezer in de hoop onze rol als leidende politieke familie in onze stad te verstevigen en ons ambitieus programma uit te voeren.

Namens het dagelijks bestuur van SOS 2012.

Voor verdere vragen kan u steeds terecht bij voorzitter Ali Salhi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s