Evenement sluit solidariteitsjaar af

Het jaar van Sint-Niklaas als Unicef Solidariteitsstad wordt zaterdag afgesloten met een slotevenement in ’t Bau-huis.

Verenigingen, scholen, bedrijven en inwoners waren een heel jaar in de weer voor Unicef. In totaal werden er meer dan tachtig acties georganiseerd.

Het slotevent start zaterdag om 14 uur met een kindernamiddag. Er is een Studio 100-springkastelendorp, je kan genieten van animatie door Wase verenigingen en er zijn optredens van de jonge Wase bands Hellas en Tune.

Om 20 uur start de slotshow met optredens van Bow and Arrow, Sean Dhondt en Viv Van Dingenen, en een verrassend overzicht van activiteiten van het voorbije actiejaar. De apotheose wordt de bekendmaking van het ingezamelde bedrag en hoeveel kinderen daarmee in de derde wereld precies naar school kunnen worden gestuurd.

Een initiatief dat tijdens de slotshow zeker de aandacht zal trekken, is het ‘zelfportrettenproject’ van de Actie- en Adviesgroep Solidariteit van Sint-Niklaas. Aan kinderen van hier en kinderen uit het Zuiden werd gevraagd om een portret van zichzelf te schilderen. Ook meter Viv Van Dingenen en peter Sean Dhondt maakten een zelfportret. Die zijn momenteel te koop per opbod via de website van de stad.

Het zelfportret van Viv en Sean wordt tijdens het slotevent aan de hoogste bieder overhandigd. Info: www.sint-niklaas.be.

JVS, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s