Stad moedigt uitwisselingen aan.

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas moedigt uitwisselingen met één van de zustersteden in 2012 aan met subsidies.

Nieuw is dat niet alleen scholen, maar voortaan ook erkende verenigingen recht hebben op een premie, ook voor uitwisselingen met andere steden dan de zustersteden. De nieuwe regel geldt sinds 1 januari 2012. Het gaat om een forfaitaire premie per bezoeker per dag, met een maximum van acht dagen. Voorwaarde voor subsidiëring is dat er intensief contact is met een andere school of vereniging waarmee men de uitwisseling opzet”, legt schepen Wouter Van Bellingen (SOS-2012) het idee uit.

Zustersteden
Scholen en verenigingen kunnen uiteraard ook nog steeds uitwisselingen organiseren met de zustersteden. Sint-Niklaas heeft een zusterband met Abingdon in Engeland, Colmar in Frankrijk, Lucca in Italië en Schongau in Duitsland. Bij dat lijstje komt nu ook de Tsjechische partnerstad Tabor. De tussenkomst van het stadsbestuur bedraagt in totaal een kwart van de effectieve verplaatsingskosten.

Gastgezinnen

Daar komt ook een waarderingstoelage bovenop op voorwaarde dat er in gastgezinnen wordt gelogeerd. Voor activiteiten in Sint-Niklaas ligt de waarderingstoelage 50 procent hoger. Voor een louter toeristisch bezoek of een commercieel initiatief zijn er geen subsidies. Aanvraagdossiers moeten voor 1 februari 2012 worden ingediend bij de stad. Meer informatie: 03/760.91.37. (JVS)

JOVE, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s