Jongeren krijgen avontuurlijk speelterrein.

Nog dit jaar starten de werkzaamheden voor de aanleg van een avontuurlijk speelterrein achter sporthal De Klavers in Belsele. De stad heeft daarvoor 70.000 euro vrijgemaakt.

De grasvlakte achter sporthal De Klavers en vlak naast de basisschool in de Sint-Andriesstraat in Belsele wordt helemaal omgevormd tot een ecologisch speelterrein. De stad kiest er sinds kort voor om alle speelterreinen op ecologisch én avontuurlijk aan te leggen. De klassieke wip en glijbaan hebben afgedaan, in de plaats komen een klauterjungle en een water- en zandspeelplek.

“We voeren de laatste jaren inderdaad een actie ‘speelruimtebeleid’, waarmee we de ontwikkeling van motorische en sociale vaardigheden aanscherpen. Op verschillende pleintjes in de stad en deelgemeenten zijn speelterreinen vernieuwd, goed voor in totaal 320.000 euro. We willen ook in de toekomst ‘speelarme’ buurten aanpakken met een speelweefselplan”, aldus jeugdschepen Wouter Van Bellingen (SOS-2012).

“In Belsele wordt het een speelterrein met niveauverschillen. Daarmee creëren we plaats voor bijvoorbeeld een halfopen zitarena, een open speelweide en zelfs een water- en zandspeelplek. Verder is er ook plaats voor een klauterjungle, een boshut, een slingerschommel en zo meer. Die zijn allemaal vervaardigd uit natuurlijk materiaal”, stelt Van Bellingen.

De omgevingswerkzaamheden kosten 39.000 euro. Voor de avontuurlijke speeltoestellen gaat het om een bedrag van 30.000 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s