Adopteer een graf op Tereken

Het stadsbestuur van Sint-Niklaas pakt uit met een opmerkelijk initiatief op het kerkhof van Tereken. De stad gaat er het peterschap aanbieden van waardevolle graven van bekende Sint-Niklazenaren. Vanaf begin volgend jaar zal iedereen zo’n graf kunnen adopteren. Een peter zal in de praktijk de concessie van het graf overnemen, wat voor een gewoon graf zo’n 300 euro kost voor twintig jaar. Van de peters wordt verwacht dat ze vervolgens de graven perfect onderhouden.

De stad is bezig met de omvorming van het kerkhof naar een groen parkgebied, waar op termijn enkel nog de waardevolle graven overblijven. Samen met de Oudheidkundige Kring Waasland en het bedrijf Levanto, dat ook de graven zal restaureren, wordt er momenteel een inventaris opgesteld van die graven. Daarvoor is er al 12.500 euro voorzien.

Het gaat vooral om graven van bekende Sint-Niklazenaren en graven met een cultuurhistorische waarde. “Vanaf begin 2012 gaan we het peterschap van die graven aanbieden aan de bevolking. Mensen kunnen dan een graf adopteren om het te onderhouden. We willen er op die manier voor zorgen dat de graven in goeie staat blijven”, aldus schepen voor Begraafplaatsen Wouter Van Bellingen (SOS-2012). “Er zijn hier heel wat graven van mensen met een mooi levensverhaal. Zo zal het graf van kunstenaar Frans Van Avermaet ter adoptie worden aangeboden. Hij maakte het gouden Mariabeeld dat op de Onze-Lieve-Vrouwkerk staat.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s