Troelant meteen ook grootste zaal van Sinaai.

De bouwaanvraag voor gemeenschapscentrum Troelant in Ter Beke is ingediend. Het project van 1 miljoen euro moet eind 2013 de deuren openen en zal veel meer zijn dan een jeugdhuis.

Het plan voor het nieuwe Troelant komt voort uit een ruime consultatie van de Sinaaise jeugd, maar ook van de andere verenigingen. Het nieuwe gemeenschapscentrum zal veel meer zijn dan een jeugdhuis. “Het werd zo opgevat dat alle Sinaaise verenigingen er activiteiten kunnen organiseren. Zo kunnen de 81 vierkante meter grote instuif van Troelant en de 205 vierkante meter grote polyvalente zaal op hetzelfde moment en los van elkaar worden gebruikt. Die beide oppervlaktes zijn dubbel zo groot als die waar Troelant nu over beschikt. De zaal wordt meteen de grootste van Sinaai”, legt schepen van Jeugd Wouter Van Bellingen (SOS 2012) uit.

Door de nieuwbouw gaat er wel een stuk van de speelruimte voor de beide Chirogroepen verloren. “Dat compenseren we ruimschoots met onder meer de aanplanting van een heus bos. En dat in het midden van Sinaai. Er komt ook een poel”, zegt Van Bellingen.

Voorts wordt van de gelegenheid gebruikgemaakt om een extra parkeerstrook aan te leggen. Daar zijn de sportverengingen die in Ter Beke actief zijn, al langer vragende partij voor.

Passiefhuis
Het nieuwe centrum kost 1 miljoen euro. “Die hoge kostprijs is relatief. We betalen 150.000 euro om van het gebouw een passiefhuis te maken. Door zo weinig mogelijk energie te verbruiken, besparen we over een termijn van dertig jaar 500.000 euro. Bovendien konden we het oude Troelant in het Wijnveld verkopen voor 260.000 euro”, verduidelijkt toekomstig schepen van Financiën en Sinaainaar Mike Nachtegael (sp.a).

Roeland Schelfaut, die de lokale deeljeugdraad leidt, ziet het allemaal graag gebeuren. “We werden van nabij bij dit project betrokken. De Sinaaise jeugd is heel tevreden met het resultaat.”

KODE, GVA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s