Eerst sporten en dan fuiven.

De polyvalente zaal van het sportcentrum De Klavers in de Sint-Andriesstraat zal ook een fuifruimte worden.

Het nieuwe jeugdhuis De Galjaar had dat voorgesteld en het stadsbestuur van Sint-Niklaas ging ermee akkoord. De Galjaar zit sinds de lente in containers achter De Klavers. De organisatie vervangt het vroegere jeugdhuis ’t Pleksken, dat zijn gebouw in de Kleemstraat afgebroken zag worden en daardoor maanden stillag.

De leden hadden bij de stad aangedrongen op voldoende fuiffaciliteiten in Belsele. Fuiven in de containers is immers verboden omwille van de brandveiligheid. Voor de jongeren heeft schepen van Jeugd Wouter Van Bellingen (SOS-2012) goed nieuws: ‘We zullen De Klavers ter beschikking stellen voor jeugdfuiven. Aangezien het stadsbestuur elke deelgemeente wil voorzien van fuifmogelijkheden, vinden we de polyvalente zaal van de sporthal de perfecte aanvulling op de huidige locatie van De Galjaar.’

De Klavers in de Sint-Andriesstraat is ook een betere plek dan de Kouter, omdat het vlak naast het jeugdhuis ligt en er weinig omwonenden zijn die hinder kunnen ondervinden van fuiven, aldus schepen Van Bellingen.

dhs, Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s