Richt je eigen speelstraat in.

Oudere mensen blikken vaak eens nostalgisch terug naar de tijd toen ze nog zonder zorgen op straat konden spelen. Door het vele verkeer is dat vandaag niet meer mogelijk. Het stadsbestuur van Sint-Niklaas wil de inwoners echter de mogelijkheid bieden om kinderen wel opnieuw even op straat te laten spelen. In de zomervakantie kunnen speelstraten georganiseerd worden. Dit is telkens mogelijk voor een periode van veertien dagen, tijdens weekends of op een vaste dag in de week.

66 procent

“Een speelstraat is een straat, of een deel ervan, dat voor een bepaalde periode verkeersvrij gemaakt wordt, zodat kinderen naar hartenlust hun straat als speelterrein kunnen gebruiken”, legt jeugdschepen Wouter Van Bellingen (Spirit) uit. “Er is wel een voorwaarde: 66 procent van de bewoners van de straat moet akkoord gaan.”

De jeugddienst stelt voor de speelstraten grote spelen ter beschikking, die gratis kunnen worden uitgeleend. Het gaat om mikado, domino, darts, het appelboomspel, jenga en een damspel. Er is ook een speelkoffer beschikbaar.

Geïnteresseerden kunnen een aanvraagformulier voor een speelstraat bij de jeugddienst verkrijgen. Als het verkeerstechnisch mogelijk is, moeten er meters en peters worden aangeduid, die de praktische zaken regelen en het aanspreekpunt zijn voor de buurt.

Een aanvraag indienen voor de maand juli kan tot 20 april, voor de maand augustus tot 1 mei. Wie nog meer informatie wil, kan op vrijdag 17 april om 19u terecht voor een infomoment op het stadhuis.

JoVe, GVA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s