Stad creëert meer speelruimte.

Het stadsbestuur lanceert een reeks nieuwe intiatieven om veilig buiten spelen voor kinderen te promoten. Het is zelfs de bedoeling een heel speelnetwerk uit te bouwen.

De stadsmonitor, die onlangs voorgesteld werd, was bijzonder kritisch over de speelruimte voor kinderen in Sint-Niklaas. De stad bengelde aan de staart en daar wil schepen van Jeugd Wouter Van Bellingen iets aan doen. “We gaan een plan opstellen met plaatsen en verbindingen die belangrijk zijn voor kinderen. Nu is er in de binnenstad alleen speelruimte in het De Vidtspark, maar er zijn zeker meer mogelijkheden. Ik denk bijvoorbeeld aan het Casinopark of de bibliotheek. Als de Stationsstraat autoluw wordt, kunnen daar mogelijk ook kleine ingrepen gebeuren voor kinderen. Verder gaan we ook bekijken of de routes die de kinderen gebruiken, zoals tussen huis en school, wel veilig zijn.”

In afwachting van concrete resultaten staat buiten spelen dit voorjaar ook al op andere manieren centraal. “Op 1 april vindt de Buitenspeeldag op de Grote Markt plaats, waarbij er de hele namiddag activiteiten zijn voor schoolkinderen. In het paasweekend kunnen bewoners een verkeersvrije straat organiseren. De jeugddienst ondersteunt dit met speelmateriaal.

VGB, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s