Jongelui starten nieuw jeugdhuis

 

De Belseelse deeljeugdraad en de jeugdverenigingen zetten hun schouders onder een nieuw jeugdhuis. ’t Pleksken wordt opgedoekt en JH Belsele komt in de plaats. Dankzij de enthousiaste jongelui lijkt de Belseelse jeugdwerking weer een toekomst te hebben.

Het Belseelse jeugdhuis ’t Pleksken is al jaren op de dool. Toen eindelijk een vaste stek gevonden werd in de Koutermolenstraat, moest dat gebouw afgebroken worden en stonden de jongelui weer op straat. Het stadsbestuur leverde de oplossing, door de plaatsing van containers aan sporthal De Klavers. Maar de openingsdatum werd uitgesteld en tijdens de jongste vergadering van de jeugdraad bleek dat de sleutel van de containers niet eens was afgehaald. De vertegenwoordigers van de jeudgverenigingen vonden dat het tijd was om in te grijpen. Over één zaak bleek iedereen het alvast eens: Belsele heeft nood aan een jeugdhuis.

Tapdienst

Er werd een vergadering belegd. «Vanuit alle aanwezige jeugdverenigingen was er interesse in te stappen in een bestuursraad», zegt Wim De Belie, voorzitter van de deeljeugdraad. «En de 15 aanwezigen waren bereid om in te staan voor een tapdienst.» De vertegenwoordigers van Jeugdhuis ’t Pleksken waren ook aanwezig. Ze bleken bereid om de bestaande middelen over te dragen naar het nieuwe jeugdhuis.

Voor het eerst in lange tijd gaat er weer een golf van jong enthousiasme door Belsele. Tijdens de volgende jeugdraad worden de nodige stappen besproken voor de oprichting, om daarna zo snel mogelijk een eerste bestuursvergadering te beleggen. De nieuwe ploeg werkt onder de naam Jeugdhuis Belsele. Ze vraagt de stad om de containers aan De Klavers te mogen overnemen.

Ondersteuning

Schepen van Jeugd Wouter Van Bellingen (Spirit) is gelukkig met de huidige evolutie. «Ik ben zeer tevreden dat de jeugd zijn verantwoordelijkheid neemt voor het jeugdhuis. Het stadsbestuur zal hen dan ook ondersteunen voor de verdere uitbouw. Daarnaast ben ik zeer tevreden, dat de overeenkomst met de jeugdhuiskoepel ‘Formaat’ voor de begeleiding van de jeughuizen zijn vruchten afwerpt. In dat kader werd al beslist dat jeugdhuis ’t Verschil in Nieuwkerken een bewegwijzering krijgt. En nu kunnen we dus nog een heikel punt aanpakken: de doorstart van het jeugdhuis in Belsele.»

VGB, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s