Buurt beslist mee welke toestellen er komen.

 

De stad Sint-Niklaas heeft een waslijst speelpleintjes die de komende maanden worden vernieuwd. ‘Het Reynaertpark is het eerste pleintje dat werd aangepakt’, zegt schepen Wouter Van Bellingen. Alles samen gaat het om een investering van 80.000 euro.

 

 

‘De toestellen die in het Reynaertpark opgesteld staan, zijn er gekomen op vraag van buurtbewoners’, zegt Van Bellingen. ‘We lieten de bewoners uit een vijftal realistische mogelijkheden kiezen. Anders komen ze aandraven met een zwembad of dinosaurus, dingen die financieel niet haalbaar zijn. Uiteindelijk beslist het stadsbestuur.’

‘In deze omgeving is het belangrijk dat de link met de natuur behouden blijft. Kinderen kunnen ravotten in openlucht. Vandaar de robuuste stammen die de schommel stutten. De boompjes op het plein staan ook ver genoeg uit elkaar om partijtjes voetbal toe te laten.’

Tegen de zomer van 2009 worden ook in volgende wijken speeltoestellen geïnstalleerd of vernieuwd:

Wallenhofwijk in Nieuwkerken: de buurt koos voor een avonturenpad, speelhuisje voor de allerkleinsten. De toestellen worden binnenkort geïnstalleerd. Kostprijs: 12.000 euro.

Populierenwijk in Belsele: op het sportterrein wordt het voetbalveld een maatje kleiner. Hoog opgroeiende struiken worden geplant aan de zijkanten. De nieuwe doelen worden met vandalismebestendige netten uitgerust. Voor twee doelen komt een zone met kunstgras. Dat kost samen 16.500 euro.

Kroonmolenplein in de stadskern: de minipitch die er al is, moet nog kunstgras krijgen. Investering van 800 euro.

Dillaertwijk: in overleg met de voorzitter van het wijkcomité is een speelterreintje geschetst. Het pleintje krijgt een wip, open speelhuisje, een drietal fantasiefiguurtjes en een petanquebaan. Prijs: 12.000 euro.

Schommelaarstraat in Nieuwkerken: hier komt een vogelnest-schommel en plaatst het stadsbestuur een omheining. 5.000 euro.

Sporthal De Klavers in Belsele: op de vrijliggende gronden komen een glijbaan en nieuwe schommel. De bestaande toestellen zijn verouderd. Prijskaartje: 7.000 euro.

Klokkedreef: momenteel nog een klein, onafgewerkt pleintje dat wordt ingericht als speelterrein. Uit de enquête blijkt dat bewoners een speelcombinatie met ooievaarsnest, loopbrugje, klimrek en glijbaan wensen.

SL, Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s