Winter in de stad met straattheater en nieuwjaarsdrink.

De stad Sint-Niklaas belooft warme eindejaarsdagen met het gespierde programma ‘Winter in de Stad’. De eerste Noord-Zuid-kerstmarkt, het winterse straattheaterfestival en de grote nieuwjaarsdrink voor Sint-Niklazenaren zijn maar enkele blikvangers uit het ruime aanbod.

«In vergelijking met de voorbije jaren hadden we al een indrukwekkende aanloop naar Winter in de Stad, met onder meer het succesvolle 10 jaar K3», stelt burgemeester Willockx (sp.a). Me-teen zijn de Sint-Niklazenaren warm gemaakt voor het vijf weken durende programma, waarvan hier de blikvangers volgen.

Villa Trade

Een soort winterse versie van het zomerse Villa Pace. Met op 6 en 7 december een grote geschenkbeurs en een internationale markt in kraampjes op de Grote Markt. «Dit is de eerste Noord-Zuid-kerstmarkt in Sint-Niklaas, zelfs uniek in Europa. We geven zo een nieuwe culturele tint aan de kerstmarkt», stelt schepen Wouter Van Bellingen , die de lijn doortrekt in het Afrobaleynbal. Deze dans en cocktailavond brengt folk op Afrikaanse ritme.

Straattheaterfestival

Winters straattheater in kerstsfeer tijdens het weekend van 20 en 21 december. Gedurfde vuuracts, vliegende schepsels, een kerstman op stelten én ballon-sculpturen. Tientallen artiesten uit binnen- en buitenland palmen de binnenstad in. Het zal ook wemelen van de straatkoren, die geld inzamelen voor Kom Op Tegen Kanker. Op 21 december versterken authentieke historische draaiorgels het straattheaterfestival. Vuurwerk is de apotheose van dit weekend.

Nieuwjaarsdrink

Alle Sint-Niklazenaren zijn uitgenodigd op de nieuwjaarsdrink op 11 januari op het Sint-Nicolaasplein. Twee jeugdkoren zingen er en de Sint-Niklase reuzengilde wordt boven de doopvont gehouden.

Tussendoor zijn er de zondagopeningen van de winkels in de stadskern, sportevenementen zoals het boksgala op de Grote Markt, het Flanders Volley Gala in De Witte Molen of de veldrit op De Ster, kerstmarkten zoals de eerste Horeca Kerstmarkt op de Grote Markt. Op oudejaarsavond zijn er feesten.

VGB, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s