Markt wordt (even) Sinterklaasplein.

De Sint-Niklase Grote Markt wordt voor de ‘Dag van de Sint’ even omgedoopt tot het ‘Sinterklaasplein’, het grootste speelplein ter wereld. Het wemelt er een maand lang van de evenementen rond sinterklaas. Er worden tienduizenden kinderen verwacht.

Sint-Niklaas

«Sinterklaas is een enorme toeristische troef die we nog meer moeten uitspelen», oordeelde jeugdschepen Wouter Van Bellingen  tijdens de voorstelling van het gespierde programma. Burgemeester Freddy Willockx droomde zelfs luidop. «Ik wil volgend jaar samenwerken met één en vtm voor de organisatie van een groot evenement in de stad van de sint», kondigde hij aan.

Kinderstad

In afwachting verandert Sint-Niklaas tot 6 december in een kinderstad. Meer dan 20.000 kinderen worden verwacht in het ‘Huis van de Sint’, waar de heilige man woont tijdens zijn verblijf in ons land. Waar slaapt de sint? Eet hij graag paella, aangezien hij uit Spanje komt? Kijken de zwarte pieten ’s avonds tv? Allemaal gretige vragen waar de kinderen antwoord op krijgen. Een volledige verdieping met tien kamers is ingericht als riante verblijfplaats voor de sint en zijn pieten.

De sint neemt er op zondag 16 november zijn intrek want dan maakt hij zijn entree in zijn thuisstad. Dat gebeurt met een megafeest op het Sinterklaasplein, zoals de Grote Markt die dag wordt genoemd. Duizenden kinderen zullen de sint verwelkomen, al zal het gebeuren wellicht niet helemaal vlekkeloos verlopen: het paard van sinterklaas is namelijk vermist. Een weekend later heeft de sint nog meer kopzorgen want zwarte piet is tot over zijn verliefd. Dat blijkt tijdens ‘Sint in de Piste’, waar 7.000 kinderen van zullen genieten. «Dankzij de samenwerking met het Nederlandse Circus Renz krijgen we een zinderende circusshow met Europese topattracties. Klassiek circus in een modern jasje waarbij de zwarte pieten zelf ook circusacts uitvoeren», verklapt regisseur Marc Boon.

Daarnaast zijn er nog tal van andere evenementen, zoals een avondje ‘Sintsingen’ met onder meer de houseversie van ‘Zie Ginds Komt De Stoomboot’. Alle info over deze evenementen, kan je terugvinden op de website www.huisvandesint.be.

VGB,HLN

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s