Ik ben meer dan zwarte schepen.

Wouter Van Bellingen heeft in Sint-Niklaas zijn boek ‘Zeg maar Wouter’ voorgesteld. Hij wil vooral aantonen dat hij meer is dan alleen ‘die zwarte schepen’

In boekhandel ’t Oneindige Verhaal stelde schepen Wouter Van Bellingen zijn boek voor. Het verhaal van de zwarte schepen van Sint-Niklaas is genoegzaam bekend, zelfs tot ver buiten de landsgrenzen. Het massahuwelijk op de Grote Markt stond overal in de schijnwerpers. Waarom dan nog een boek? “In de media krijg je twee minuten of dertig lijnen om je verhaal te vertellen”, schetst Wouter Van Bellingen. “Toen een uitgever me voorstelde om een boek te schrijven, dacht ik ook eerst dat het onzinnig was. Maar eigenlijk kennen mensen mij niet, zeker niet door die snelle passages in de media. Ik ben voor vele mensen nog steeds ‘die zwarte schepen’, maar ik vind het goed dat dat beeld wordt vervolledigd, want ik ben meer dan dat. Ik was het beu om telkens weer te moeten reageren. Ik ben wel fier op dit boek. Ik spaar niemand, maar ik haal ook niemand onderuit. Ik blijf wie ik ben en kom uit voor mijn mening.”

Stef Van Bellingen, oudere broer van Wouter, vindt het wel een belangrijke boodschap. “Wouter is jong, maar tegelijk groot omdat hij zoveel aandacht krijgt. Door zijn mandaat heeft hij de aandacht op die verdoken tekenen van racisme naar de oppervlakte kunnen brengen. Hij heeft een belangrijke taak te vervullen. De toekomst ligt voor hem open.”

“Een gemoedelijk iemand”
“Ik heb Wouter leren kennen toen ik in het voorjaar voor het goede doel naar Mauritanië vertrok. Hij staat open voor alles, hij is een heel gemoedelijk persoon. Ik ben wel nieuwsgierig naar zijn boek. Ik denk dat ik het in één ruk zal uitlezen.” Mieke Praet

“Twee gevaren”
“In een boek kun je alle aspecten van jezelf aan bod laten komen”, zegt Vlaams minister voor cultuur Bert Anciaux. “Wouter is in dit boek voldoende chaotisch, creatief en kwetsbaar om helemaal Wouter te zijn. Ik raad hem aan om op te letten voor twee gevaren: jaloezie en zelfoverschatting. Maar de nuchterheid van zijn vrouw Katrijn zal hem helpen op zijn weg.”

JoVe, GVA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s