Protest tegen opsluiting kinderen zonder papieren in Merksplas.

Onderzoek toont volgens de beweging aan dat een verblijf in een gesloten instelling trauma’s veroorzaakt bij kinderen. Ze wil dan ook een onmiddellijke afschaffing van de opsluiting van illegale kinderen en jongeren. Verder eist ze de onmiddellijke en permanente regularisatie van alle kinderen, jongeren en gezinnen die nu in Belgi� verblijven zonder papieren. De actiegroep stuurde daarover een brief naar de nieuwe federale minister van Immigratie en Asielbeleid Annemie Turtelboom (Open VLD).

De Beweging voor Kinderen Zonder Papieren zegt dat de gesloten centra geen aangepaste omgeving zijn om kinderen in onder te brengen. Zo is er volgens hen geen noemenswaardig onderwijs en zijn er te weinig ontspanningsmogelijkheden. Ze willen dat de opgesloten illegalen de kans krijgen om het centrum dagelijks te verlaten om naar school te kunnen gaan.

Omdat de huidige regering niet van plan is om iets te veranderen aan de situatie, was het volgens de beweging tijd om actie te ondernemen. Ze deelden tijdens hun manifestatie in Merksplas pamfletten uit aan belangstellenden. De oproep krijgt steun vanuit politieke hoek. Onder meer Els Van Weert en Wouter Van Bellingen, beide van de VlaamsProgressieven, ondertekenden de brief aan de bevoegde minister

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s