Stadsbestuur onderzoekt locaties voor grote evenementen.

Het schepencollege heeft het licht op groen gezet om een aantal locaties in Sint-Niklaas waar zomerse evenementen plaatsvinden, te onderzoeken. ‘We willen de geluidsoverlast voor buurtbewoners beperken’, zegt schepen Wouter Van Bellingen (Spirit).
De stad Sint-Niklaas kreeg de steun van Europees commissaris Louis Michel voor zijn intercultureel evenement Villa Pace. Toch is het niet gemakkelijk om dergelijke grootschalige festiviteiten naar ieders zin te organiseren. ‘We horen meer klachten over de geluidsoverlast die dergelijke evenementen veroorzaken’, legt Van Bellingen uit. ‘De Sint-Niklazenaren beseffen te weinig dat wij een van de weinige steden in Vlaanderen zijn waar een massaal bezochte Openluchtfuif zoals die van Nieuwkerken nog mogelijk is. Wij willen dergelijke evenementen ook behouden. Vandaar geluidsonderzoeken op diverse festiviteitenlocaties.’

Het schepencollege somt een reeks evenementen op die stuk voor stuk naam maakten in het uitgaanswereldje. Voor ieder project afzonderlijk wil het stadsbestuur de geluidsoverlast onder de loep nemen. Concreet gaat het om zeven locaties. Op het Sint-Nicolaasplein is er Villa Pace. Op de Grote Markt is er zowel de Zomerkermis als Villa Pace en de Vredefeesten. Aan de Castrodreef heeft Villa Pace een nieuwe muzikale stek gevonden sinds afgelopen jaar. Tweedaags muziekfestival Viva Lola is uitgeweken van de tuin van de Salons voor Schone Kunsten in de Stationsstraat naar het VP-plein in het Industriepark-Noord. Maar daar blijkt ook een onderzoek nodig.

De terreinen achter de Kristus Koningkerk in de Heistraat zijn de locatie voor Krock. Recreatieoord De Ster heeft zijn Sterfeesten met ballons en muzikaal vuurwerk. Op de terreinen van De Schakel in Nieuwkerken is er de jaarlijkse Openluchtfuif aan het einde van het schooljaar die een zevenduizend enthousiaste jongeren lokt. ‘We gaan de geluidshinder voor die pleinen en feestenweides individueel onderzoeken’, zegt Van Bellingen.

‘Mogelijk kunnen we de geluidsboxen anders installeren. Voorwaarde is wel dat we subsidies krijgen.’ Het stadsbestuur koopt ook vier fuivenkoffers en de milieupolitie krijgt er een geluidsmeter bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s