Schepen Van Bellingen huwt symbolisch Vlaams-Waals koppel.

Schepen van Burgerlijke Stand Wouter Van Bellingen (spirit) zegende gisterochtend een bijzonder huwelijk in, op de kiosk in het stadspark. Het ging om een symbolisch huwelijk tussen de Vlaamse Christel Van Buynder en haar Waalse vriend Jean-Michel Foucher. Voor spirit Sint-Niklaas de gedroomde aftrap voor de affichecampagne.

Christel en Jean-Michel, vergezeld door hun dochtertje Maïté, trotseerden de vrieskou voor deze aparte plechtigheid. «Liefde en respect voor elkaar: dat is wat primeert», zei Van Bellingen. «Ik ben blij dat hier nu een Vlaams-Waals én tegelijk een blank-zwart koppel voor mij staat want die wederzijdse liefde en dat respect zijn een voorbeeld.» De schepen had nog een verrassing voor het koppel. Voor hun ‘echte’ huwelijk, dat binnenkort plaatsvindt, krijgen ze een overnachting in hotel Flanders aangeboden. Het koppel is al bijna tien jaar samen en krijgt geregeld te maken met vooroordelen. «Als ik Frans spreek tegen Jean-Michel, krijg ik daar vaak opmerkingen over. Dat hij maar Vlaams moet spreken, is een vaak gehoorde opmerking», betreurt Christel. Jean-Michel heeft zich al helemaal aangepast. «Ik woon al vier jaar in Sint-Niklaas en ik volgde een cursus Nederlands. Thuis spreken we met Maïte twee talen. Ons kindje symboliseert de liefde.»

Belgisch huwelijk

Na afloop van de ceremonie stelde spirit de affichecampagne ‘Gemeenschap is leuker met twee’ voor. «Het Belgische huwelijk dreigt op de klippen te lopen. Elkaar ruimte geven, volstaat soms om een huwelijk te redden. We hopen dat zoveel mogelijk Sint-Niklazenaren onze affiches voor hun raam hangen», aldus spirit-voorzitter Al Salhi.
VGB, HLN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s